COOKIE-N KONFIGURAZIOA

Webgune honek erabiltzaileek egiten duten erabilpenaren analisia egiteko eta erabilgarritasuna hobetzeko cookieak erabiltzen ditu, baita webgunearen funtzionamendurako beharrezkoak diren cookieak ere.


Beharrezko cookieak

Cookie propioak dira, webgunearen funtzionamendurako beharrezkoak izanik beti gordetzen dira.

informazio +



Analitikarako cookieak

Hirugarrenen cookieak erabiltzen ditugu webgunearen erabilpenaren analisia egiteko. Informazio modu anonimoan jasotzen da. Webgunearen funtzionamendurako beharrezkoak ez direnez hauek ez onartzea hautatu dezakezu.

informazio +



Publizitaterako cookieak

Egoitzaren kokapen-mapa azaltzeko Google Maps erabiltzen dugu. Bere erabilpenak zenbait cookie sortzen ditu, zure interesekin bat egiten duten edukiak erakusteko erabiltzen direnak.

informazio +



Web gune honek cookieak erabiltzen ditu, propioak eta beste batzurenak. Gure cookien politikari buruz gehiago irakurri dezakezu.

    

Dendatu Erreportajea: GRANEL DONOSTIA

Granel Donostia produktu lehorrak elikatzeko denda bat da, eta ia osorik ekoizpen ekologikokoa.

Saltokiaren aurkezpen laburra (jarduera, kokapena,…):

Zerealen, pasten, fruitu lehorren, lekaleen, espezien, hazien, irinen, teen eta abarren eskaintza zabala dugu.

Ontziratu gabeko salmenta da gure ezaugarri nagusia, eta kalitatezko produktuen alde egiten dugu.

Plastikozko ontzirik gabeko produktuak eskaintzen ditugu, eta kontsumitzaileak behar duen kopuru zehatza eros dezake, hondakinak saihestuz.

Donostian gaude, Larramendi kaleko 23an.

Nola eta noiz jaio zen proiektua?

Proiektu hau orain dela 10 urte baino gehiago sortu zen beste hiri batzuetan.

Guk ikusi genuen premia hori ez zela betetzen Donostian, eta orain dela 8 urte ekin genion negozio honi.

Gure bizitzetan ere aldaketa pertsonala izan zen, eta, formatu desberdinak baloratu ondoren, produktuak dendan ditugun moduan antolatzea erabaki genuen: Metakrilatoetan, ondo kontserbatuta, eta ontzi berrerabilgarriak erabiliz, hala nola kraft paperezko poltsak, arto-fekulazko ontziak.

Neurrigabeko kontsumotik gatoz, hondakin-kontzentrazio handitik, eta hori da gure harri-koskorra ekartzen saiatzeko modua, askoz kontsumo jasangarriagoa lortzeko.

Zer lotura dago zuen proiektuaren eta ekonomia zirkularraren artean? Zeintzuk dira zuen ekintza nagusiak eta azken urteotako aurrerapen eta lorpen nagusiak, iraunkortasunari dagokionez?

Ekonomia zirkularraren helburua dauzkagun baliabide materialak ahalik eta gehien aprobetxatzea da, produktuen bizi-zikloa luzatuz.

Adibidez, gure proiektuarekin kudeaketa ezin hobea eta jasangarria lortzen da, hornidura- eta ekoizpen-katean sortutako hondakin poluitzaileak murriztuz.

Gure dendan, bezeroek poltsa eta ontzi jasangarriak aurkituko dituzte beti erosketak egiteko, baina, era berean, bere ontziak erabiltzeko eta dendan daudenak berrerabiltzera gonbidatzen zaie.

Gainera, erosketak biltegi bakar batean zentralizatuko ditugu, eta hainbat hornitzaileren salgaiak bakarrik bidaliko ditugu.

Azpimarratu beharreko beste alderdi garrantzitsu bat gure inguruko lekuetan saltzen dugun produktua erosteko filosofia da.

Generoa merkatu nazionalean erosten dugu, Espainiakoak ez diren produktuak izan ezik. Gure araua ‘0 km’-ko produktuak erosten saiatzea da.

Zer onura dakarzkizue ekonomia zirkularreko edo iraunkortasuneko ekintza horiek zuen merkataritzan aplikatzeak?

Onura guztiontzako da.

Birziklatzea, berrerabiltzea, produktu iraungiei bigarren aukera ematea, etab. jasangarritasuna, bizimodu osasungarria eta etorkizuneko belaunaldientzako mundu hobea sortzea da.

Erosketa jasangarria egin ahal izateak (behar dudanak bakarrik) gure produktuaren errotazioa oso handia izatea eragiten du, eta, horregatik, etengabe berritzen da.

Zeintzuk dira zuen merkataritzan iraunkortasun-ekintzak aplikatzeko orduan aurkitzen dituzuen oztopoak edo zailtasunak?

Egia esan, gure negozio-filosofiak aurkakoak baino aukera gehiago ematen ditu jasangarritasuna sortzeko.

Zailtasun gisa, beste herrialde batzuetatik ekarri behar ditugun produktuak aipatuko nuke.

Zer aholku edo gomendio emango zenizkieke praktika iraunkorrak aplikatu nahi dituzten Gipuzkoako beste saltoki batzuei?

Batzuek uste duten bezain zaila ez dela, eta sortzen duen gogobetetasunak konpentsatu egiten dituela egindako ahaleginak.