COOKIE-N KONFIGURAZIOA

Webgune honek erabiltzaileek egiten duten erabilpenaren analisia egiteko eta erabilgarritasuna hobetzeko cookieak erabiltzen ditu, baita webgunearen funtzionamendurako beharrezkoak diren cookieak ere.


Beharrezko cookieak

Cookie propioak dira, webgunearen funtzionamendurako beharrezkoak izanik beti gordetzen dira.

informazio +



Analitikarako cookieak

Hirugarrenen cookieak erabiltzen ditugu webgunearen erabilpenaren analisia egiteko. Informazio modu anonimoan jasotzen da. Webgunearen funtzionamendurako beharrezkoak ez direnez hauek ez onartzea hautatu dezakezu.

informazio +



Publizitaterako cookieak

Egoitzaren kokapen-mapa azaltzeko Google Maps erabiltzen dugu. Bere erabilpenak zenbait cookie sortzen ditu, zure interesekin bat egiten duten edukiak erakusteko erabiltzen direnak.

informazio +



Web gune honek cookieak erabiltzen ditu, propioak eta beste batzurenak. Gure cookien politikari buruz gehiago irakurri dezakezu.

    

Ekonomia zirkularreko jardunbide egokiak merkataritzan

Honekin batera doazkizue azkenengo hilabetean aurkitutako jardunbide egokiak (nazionalak eta nazioartekoak)

1. argazkia

Ballut Cerveza Artesana (Espainia)

Ballut garagardoa Extremadurako garagardoa da, lehengai sinple eta naturaletatik sortua, eskuz eta eskuz egina. Garagardo guztiak bazkatu gabe daude, eta, horrela, beren propietateak eta izaera naturala mantentzen dituzte. Hondakin nagusia, garagardo-bagazoa, LOCALCIR proiektutik aurrera, oka-patea egiten duen Extremadurako beste enpresa bat azpiproduktu gisa erabiltzen hasi da, bere ganadua elikatzeko. Horrela, sinbiosi industriala praktikatzen hasi dira..

Re-food (Portugal)

Re-food ekimen independentea eta borondatezkoa da, herritarrei zuzendua eta tokiko komunitateetatik abiatuta antolatua. Helburu nagusien artean, elikagaiak alferrik galtzea eta gosearen aurkako borroka nabarmentzen dira. Re-foodek kafeetako, jatetxeetako eta beste leku batzuetako janari-soberakinak biltzen eta aprobetxatzen ditu, komunitateko pertsonen artean banatzeko. 10 urterekin, Re-foodek hilean 150.000 otordu inguru zerbitzatzea, 7.500 boluntario biltzea eta hilean 1.000 tona hondakin organiko saihestea lortu du. Re-food ereduak lehen urratsak eman ditu nazioartekotze bidean, Espainian, Italian, Brasilen eta Ameriketako Estatu Batuetan zentro berriak sortuz.

Souji (Espainia)

SOUJI soluzio erraz, azkar eta seguru bat bilatzeko beharretik sortzen da, erabilitako olioa etxetik birziklatu eta errebalorizatzeko (hondakinaren jatorrizko puntutik), biltegiratu behar izan gabe eta garbigune batera eramateko mugitu gabe. SOUJI landare- eta mineral-jatorriko konposatuen bidez egindako formulazio kimikoa da. Sukaldeko olio erabiliarekin nahastu eta minutu bat astintzen denean, berehala erabilera anitzeko garbitzaile eta ekologiko bihurtzen da, eta produktu ekologikoaren kategorian sartzen da, EBko araudien arabera.