•
Ekonomia zirkularreko jardunbide egokiak merkataritzan
Honekin batera doazkizue azkenengo hilabetean aurkitutako jardunbide egokiak (nazionalak eta nazioartekoak)

Ballut Cerveza Artesana (Espainia)
Ballut garagardoa Extremadurako garagardoa da, lehengai sinple eta naturaletatik sortua, eskuz eta eskuz egina. Garagardo guztiak bazkatu gabe daude, eta, horrela, beren propietateak eta izaera naturala mantentzen dituzte. Hondakin nagusia, garagardo-bagazoa, LOCALCIR proiektutik aurrera, oka-patea egiten duen Extremadurako beste enpresa bat azpiproduktu gisa erabiltzen hasi da, bere ganadua elikatzeko. Horrela, sinbiosi industriala praktikatzen hasi dira..
Re-food ekimen independentea eta borondatezkoa da, herritarrei zuzendua eta tokiko komunitateetatik abiatuta antolatua. Helburu nagusien artean, elikagaiak alferrik galtzea eta gosearen aurkako borroka nabarmentzen dira. Re-foodek kafeetako, jatetxeetako eta beste leku batzuetako janari-soberakinak biltzen eta aprobetxatzen ditu, komunitateko pertsonen artean banatzeko. 10 urterekin, Re-foodek hilean 150.000 otordu inguru zerbitzatzea, 7.500 boluntario biltzea eta hilean 1.000 tona hondakin organiko saihestea lortu du. Re-food ereduak lehen urratsak eman ditu nazioartekotze bidean, Espainian, Italian, Brasilen eta Ameriketako Estatu Batuetan zentro berriak sortuz.
SOUJI soluzio erraz, azkar eta seguru bat bilatzeko beharretik sortzen da, erabilitako olioa etxetik birziklatu eta errebalorizatzeko (hondakinaren jatorrizko puntutik), biltegiratu behar izan gabe eta garbigune batera eramateko mugitu gabe. SOUJI landare- eta mineral-jatorriko konposatuen bidez egindako formulazio kimikoa da. Sukaldeko olio erabiliarekin nahastu eta minutu bat astintzen denean, berehala erabilera anitzeko garbitzaile eta ekologiko bihurtzen da, eta produktu ekologikoaren kategorian sartzen da, EBko araudien arabera.